Χρίστος Χωματάς        

Δημοτικός Σύμβουλος Λεμεσού

Οδοντίατρος

Πολυδεύκη 2, St. Paul Court, Διαμ. 1

3085 Λεμεσός

Τηλ : 25333860

Φαξ : 25334211

E-mail: christos@homatas.com

 

 

ΔΗΜΑΡΧΟ ΛΕΜΕΣΟΥ

ΔΡ. ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΝΤΙΔΗ

ΘΕΜΑ: Ανοικτή επιστολή για την οικονομική μελέτη στον δήμο Λεμεσού

 

Τα οικονομικά του δήμου Λεμεσού όπως και εσείς παραδέχεστε είναι σε άσχημη κατάσταση . Η διεξαγωγή μελέτης από επαγγελματίες για την οικονομική κατάσταση του δήμου και τα συμπεράσματα της ίσως να ήταν μια ευκαιρία για αύξηση της παραγωγικότητας και εφαρμογής συνετής οικονομικής πολιτικής με αποτέλεσμα την εξοικονόμηση οικονομικών πόρων .

 

Το ενδιαφέρον που έδειξαν μεγάλη οίκοι του εξωτερικού μέσων των γραφείων που διατηρούν στην Κύπρο δίνει την ευκαιρία στον δήμο να επιλέξει τον οίκο που θα είχε τα περισσότερα εχέγγυα για καλύτερα αποτελέσματα

 

Η τεχνική αξιολόγηση των προσφορών έδειξε πέρα πάσης αμφιβολίας ποιοι οίκοι θα πρόσφεραν στον δήμο την καλύτερη από τεχνικής άποψης αξιολόγησης . Ο πρώτος οίκος συγκέντρωσε 94 μονάδες από τις 100 , ποσοστό πολύ υψηλό ενώ ο τελευταίος 80 μονάδες , 14 μονάδες διαφορά είναι πολλές για να αγνοηθεί όταν μιλάμε για ποιότητα μελέτης που το αποτέλεσμα πρέπει να έχει θετικό αντίκτυπο στα οικονομικά αποτελέσματα για τον δήμο . Όμως λόγω της συμψηφίσεις του τεχνικού μέρους με τον οικονομικό ο δήμος αναγκάστηκε να επιλέξει τον τελευταίο προσφοροδοτη αυτόν που υστερεί 14 ολόκληρες μονάδες στην ποιότητα .

 

Κύριε Δήμαρχε ,

 

όπως εξηγήσατε είμαστε αναγκασμένοι να επιλέξουμε αυτή την προσφορά γιατί δεν προκηρύξαμε σωστά την προσφορά για να έχουμε επιλογή να διαλέξουμε την καλύτερη ποιοτικά και όχι την πιο φθηνή . Για αυτό κύριε

Δήμαρχε κάποιος φέρει ευθύνη για αυτή την παράληψη και θα ήθελα να μας ενημερώσετε ποιος είχε την ευθύνη αυτή και ίσως να εξήγηση γιατί ενήργησε έτσι .

 

 

Η αναφορά σας για τηλεφωνήματα σε δημοτικούς συμβούλους από τον οίκο που στη συνολική βαθμολογία κατετάγη δεύτερος ήταν ατυχής και προσπάθεια μετατόπισης της ουσίας .Επιπλέον υποβαθμίζει το κύρος του δημοτικού συμβουλίου και συχνά όταν τα επιχειρήματα σας τελειώνουν καταφεύγετε σε αυτή τη μέθοδο .

 

Κύριε Δήμαρχε ,

 

Δημόσια σας λέω ότι δεν έχω λάβει κανένα τηλεφώνημα ούτε γνωρίζω προσωπικά ιδιοκτήτες η εργαζομένους στον εν λόγο οίκο , αντίθετα ίσως εσείς γνωρίζεστε με τον ιδιοκτήτη της εταιρίας που ανέλαβε την εκποίηση της μελέτης , η ουσία όμως είναι ότι προσλήφθηκε η εταιρεία με την χαμηλότερη βαθμολογία στο τεχνικό μέρος και το συμπέρασμα είναι ότι ο δήμος δεν θα πάρει τα μέγιστα από αυτή την μελέτη .

 

 

                                                           

 

 

  ΧΡΙΣΤΟΣ ΧΩΜΑΤΑΣ