ΧΡΙΣΤΟΣ ΧΩΜΑΤΑΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΛΕΜΕΣΟΥ

ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ

Τηλ.: 25 333860 99 672967

Φαξ : 25 334211

E-mail: christos@homatas.com

 

 

 

 

 

ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙ ΝΤΕ ΣΠΟΡ ΤΗΣ ΛΕΜΕΣΟΥ

 

 

Μετά από αρκετή καθυστέρηση, ένα έργο που διαφημίστηκε τόσο πολύ πλησιάζει την ολοκλήρωση. Το παλαί ντε σπορ της Λεμεσού θα έπρεπε να ήταν έτοιμο πριν τους ολυμπιακούς αγώνες της Αθήνας, για να φιλοξενήσει αθλητές που θα ήθελαν να προετοιμαστούν για την ολυμπιάδα. Σχεδόν ένα χρόνο μετά τους ολυμπιακούς και το κλειστό γήπεδο δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα.

 

Το όλο έργο χρηματοδοτείται από τον ΚΟΑ και είναι εντός των όριων του δήμου Λεμεσού. Θα χρησιμοποιείται -αν τα δικαιώματα που θα καταβάλλονται για την χρήση του, είναι λογικά - από τοπικές ομάδες και συλλόγους διαφόρων αθλημάτων αλλά και από ξένους για προετοιμασία και διάφορες διοργανώσεις. Εύλογα προκύπτει τώρα το θέμα ονομασία που κατά την γνώμη μου πρέπει να αντιμετωπιστεί πολύ σοβαρά με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

 

Το χειρότερο σενάριο είναι να δοθεί το όνομα κάποιου πολιτικού. Πρέπει να ξεφύγουμε από τριτοκοσμικές συνήθειες και να μην γεμίσουμε την Κύπρο με γήπεδα Μακάρεια, Kληρίδια, Παπαδοπούλια ή Λυσσαρίδια. Στην Ελλάδα το όνομα ενός μεγάλου πολιτικού δόθηκε στο αεροδρόμιο, ενώ τα μεγάλα γήπεδα τους, κλειστά και ανοιχτά δεν έχουν ονόματα όπως Καραμανλής, Παπανδρέου κ.λ.π.

 

Στην Κύπρο τα κλειστά γήπεδα που ανήκουν στον ΚΟΑ έχουν ονόματα: Ολύμπια, Λευκόθεο, Κίτιο, Ελευθέρια. Μέχρι τώρα σωστά απόφευγε ο οργανισμός τα ονόματα των κλειστών γυμναστηρίων να μην έχουν ονόματα πολιτικών ή θρησκευτικών ηγετών.

 

Εγώ αυτό που θέλω να δω είναι στο παλαί ντε σπόρ της Λεμεσού να δοθεί το όνομα ενός Λεμεσιανού αθλητή που τίμησε την Κύπρο στο εξωτερικό. Εάν αυτό δεν είναι εφικτό, τότε θα πρέπει να δοθεί ένα όνομα που θα παραπέμπει στην ιστορία της Λεμεσού ή της Κύπρου.